Custom Pages
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Portfolio
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Waarom we juist in de zomer chagrijniger zijn
15802
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15802,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge

Waarom we juist in de zomer chagrijniger zijn

Tags
zomer
Over dit project

Het hele jaar tetter je met iedereen mee: ‘Was het maar warm!’. ‘Was het maar vast zomer!’. En dan is het zomer, is het weer niet goed.

Zo gaan die dingen. Want je kunt juist chagrijniger zijn in de zomer dan in de herfst, winter of lente, blijkt. En dat is niet gek. Of iets om je voor te schamen. Het komt doordat we in de zomer, als de zon veel schijnt, heel erg het gevoel hebben dat we van alles ‘moeten’. Je ziet je vrienden op Instagram bij een strandtent hangen en denkt gelijk: ‘Waarom zit ik daar niet?’. Je voelt de sociale druk: je moet de deur uit, wil je meedoen. Want tja, het is nu mooi weer, dus daar moet je optimaal van genieten, toch?

Die constante pressure voelen helpt niet mee. Het maakt je in combinatie met een beetje hitte buiten al gauw chagrijnig. Vooral jonge vrouwen (tussen de 20 en 40) hebben last van deze zomerblues. Dat komt ook nog eens door alle bikinilijven die ze om zich heen zien, waardoor deze groep zich al gauw onzekerder voelt over haar eigen figuur. De tips? Ga regelmatig sporten, zoek je vrienden op om wat leuks te doen elk weekend en blijf ver weg van Instagram Stories.

Bron: Psychologisch